8. veljače 2009.

Kokos kocke


Kolač nije potrebno raditi dan ranije jer se može rezati čim se malo ohladi. Jako je ekonomičan pa ga ja često radim. Ukus ima kao čupavci, a puno je brže gotov :)


Sastojci:

Tijesto:
4 jaja
12 žlica šećera
1 vanilin šećer
1 dl ulja
1 dl mlijeka
12 žlica brašna
1 prašak za pecivo
2 žlice kakaa

Krema:
5 dl mlijeka
3 žlice brašna
8 dag kokosa
10 žlica šećera

Priprema:
Sve sastojke za tijesto izmiksati i podijeliti u dva dijela. U jednu polovicu dodati kakao i tijesto malo zapeći (ovo tamno).

U međuvremenu staviti kuhati mlijeko sa šećerom, brašnom i kokosovim brašnom. Miješati dok ne zakuha i zgusne se.

Iz pećnice izvaditi smeđi dio tijesta koji je već malo zapečen, prekriti ga ravnomjerno kremom. Na kremu rasporediti bijeli dio biskvita (sipati iz lončića u obliku traka) i vratiti u pećnicu da se ispeće do kraja.

Pečeno preliti čokoladnom glazurom, sačekati da se na pola ohladi i posuti kokosovim brašnom.

Rezati na manje kocke i držati u hladnjaku.


Rezati na manje kocke.

Broj komentara: 12:

  1. Ovaj kolac bi svi u slast smazali!

    OdgovoriIzbriši
  2. Fantasticno! Kako samo lijepo izgledaju!

    OdgovoriIzbriši
  3. Je spužvast i sočan, brzo se napravi i nije neki trošak.

    OdgovoriIzbriši
  4. joooj.. obozavam te :)
    evo sada je oko 4,30h nesanica teska ukomponirana s praznim trbusicem.. idemo u potragu za hranom, kad ono nista.. nadoh neku polupraznu vrecicu kokosa i bacim se u pohode za receptima, i nadem ovo!!!! ma divota.. gotov za 15-ak minuta.. mmm savrsen.. savrsen... ma do jutra pojedem ga ja sama :)))

    OdgovoriIzbriši
  5. What a soft dough! I'd love to try this recipe!

    OdgovoriIzbriši
  6. Ocito da nemate pojma kako se prepisuje recept. Nacin pravljenja kreme uopste niste objasnili, a i pogrijesili ste u pisanju mjere za mlijeko. Igrom slucaja sam, po belaju, bas od svih recepata za ovaj kolac naisla na Vas, te zbog Vase nemarnosti bacila neuspjeli kolac u kantu, potrosila zivce i struju. Hvala!

    OdgovoriIzbriši
  7. Ako je trebalo pojašnjenje za pravljenje kreme, a sama niste znala mogla ste prije pitati. Ovo je recept davno upisan a bar pedesetak puta rađen, tako da nema greške, a vezano za uputu kako se pravi krema dopisat ću večeras pa uvidite gdje ste pogriješili. Žao mi je što ovog puta niste uživali u kolaču.
    Zaista ne stignem pregledavati starije postove na blogu ali mjesto za komentare služi upravo tome da se urgira na greške i bilo kakva druga pitanja.
    Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  8. A na kolko stupnjeva i koliko vremenski se treba peći prvi(tamni) i drugi dio?

    OdgovoriIzbriši
  9. Biskvit uvijek pečem na 180 stupnjeva. Točno vremenski sad ne znam odgovoriti ali taman dok pripremim kremu biskvit bude za preljevanje. Uglavnom treba pogledati da bude već skoro pečen, onako nešto 10 min prije kraja. Kasnije se sve zajedno peče dok se biskvit ne počne odvajati od stranica tepsije kao i svaki drugi. Može se provjeriti sa štapićem za ražnjić ili dugim tankim nožem ako je pečeno tako što se ga ubode u tijesto do sredine, ako je kad se izvadi suh onda je pečeno.

    OdgovoriIzbriši
  10. koje su mere za tepsiju423

    OdgovoriIzbriši