3. listopada 2011.

Pileći cordon bleu iz pećnice

Danas je blog prešao brojku od 2 milijuna otvaranja, red je da Vam se zahvalim nekim receptom. Ovoga puta bit će to provjereni recept zocacro. Preporučujem ga jer je jako fin, zasitan i gotovo bez masnoće.


Sastojci:
800 grama pilećeg filea (4-6 komada)
papar
3 žličice vegete
200 ml vode
25 g otopljenog maslaca (jedna mala kockica)
2 češnja češnjaka
1/2 žličice origana
150 g kuhane šunke ili vratine
150 g sira trapista ili sl.
1 žlica maslinovog ulja

za paniranje:
80 g krušnih mrvica
2 žličice crvene slatke paprike
2 jušne žlice ribanog parmezana


Priprema:

U posudu staviti vodu, 2 žličice vegete, potisnuti češnjak i maslac, staviti da zavrije pa kuhati nekoliko minuta.

Pripremiti smjesu za paniranje: pomiješati krušne mrvice, naribani parmezan i mljevenu crvenu papriku.
Pileći file staviti jedan po jedan u vrećicu i istući u tanki file ili ga prerezati i otvoriti u fetu pa isto tako malo istući. Svaki popapriti i malo posuti vegetom.

Na svaki file staviti fetu šunke, komad sira pa zarolati i pričvrstiti čačkalicama. Ovako pripremljene svitke umočiti u pripremljenu tekućinu pa u smjesu za paniranje.


U tepsiju staviti papir za pečenje složiti svitke. Po želji peći uz krumpire (1,5 kg) odrezane na fetice. Preostalu tekućinu preliti po krumpirima i svicima te staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 st.C na 45 minuta.

Krumpire nije potrebno dodatno soliti jer su dovoljno začinjeni preostalom tekućinom. Kad su pečeni po želi poprskati sa žlicom maslinovog ulja.

Broj komentara: 17:

  1. Mmmm divan recept i lijepa bome zahvala! :))))
    Želim ti još puno, puno takvih milijunčića....

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlicno ..volim kad se piletina ;obuce; to je izvrsno meso za takve dodatke.I krompir izgleda vrlo ukusno.I dva miliona..pa cestitam:)

    OdgovoriIzbriši
  3. Pa čestitke na zavidnom broju posjeta, da brzo bude s još jednom nulom:) Svaka čast a recept je odličan!

    OdgovoriIzbriši
  4. Čestitke na tako okruglom i velikom broju posjeta.

    Klopa izgleda odlično, obožavam cordon bleu, ali ga još nikad nisam pripremala u pećnici.

    OdgovoriIzbriši
  5. Čestitke na 2 milijunčića! Respektabilna brojka. :) A recept, pogotovo ovakav uvijek dobro dođe!

    OdgovoriIzbriši
  6. Cestitam na ozbiljnoj brojci! Recept je savrsen, svaki sastojak me mami.

    OdgovoriIzbriši
  7. Divna brojka draga i jako si dobar recept odabrala.

    OdgovoriIzbriši
  8. cestitam na broju poseta a zahvaljujem na divnom receptu!
    Eno ga u rerni i jedva cekam da "navalimo"..; Nisam bas neki majstor u kuhinji ali radeci po ovom receptu uzivala sam!
    Jos jednom veliko hvala!

    OdgovoriIzbriši
  9. Bas me veseli ovaj broj glasova,a mozemo jos i vise !!!!!;)

    OdgovoriIzbriši
  10. čestitke na zavidnom broju posjeta, receptić sjajan i biti će isproban kod mene kao i mnogi drugi tvoji ;)

    OdgovoriIzbriši
  11. Odlicno, sne, volim kada je panirano meso, narocito pilece, a jos iz pecnice..Svala cast.Od tebe se mnooogo moze nauciti..
    Suzana

    OdgovoriIzbriši
  12. Najbolji ste ,cestitke na tako velikom broju poseta i zelja da nam dugo trajete....

    OdgovoriIzbriši
  13. Iskrene čestitke i hvala za još jedan super recept!!!

    OdgovoriIzbriši