28. rujna 2013.

Cupcakes punjeni čokoladom s lješnjacima

Već dugo vremena nisam pripremila muffine ili cupcakes, danas sam pripremila prema ideji koje sam se ujutro sjetila vidjevši u trgovini čokoladu s lješnjacima :) Brzo se pripremaju, nadam se da će vam se svidjeti ;)


Sastojci za 12 komada:

Tijesto:
100 g omekšalog maslaca
100 g šećera
1 vanilin šećer
naribana korica 1 limuna
2 jaja
180 ml kiselog vrhnja
180 g glatkog brašna
1 žlica kakaa u prahu
1/2 praška za pecivo

Punjenje:
100 g čokolade s cijelim lješnjacima

Ukrašavanje:
150 ml slatkog vrhnja
3 žličice šećera u prahu
20g otopljene čokolade za kuhanje
po želji - lješnjaci




Priprema:

U dublju zdjelu staviti omekšali maslac, šećer, vanilin šećer i dobro umutiti, dodati naribanu koricu limuna i jaja, pa još malo mutiti, zatim dodati kiselo vrhnje, ponovo mutiti te na kraju dodati brasno, kakao i prasak za pecivo. Miješati dok se dobro spoje sastojci, tijesto će biti gusto i kremasto.

Pripremiti kalup s kosaricama za cupcake, puniti svaku kosaricu do pola. Zatim u svaku staviti po dvije kockice čokolade s lješnjacima i napuniti preostalim tijestom do vrha.



Peci u predhodno zagrijanoj pečnici  25 minuta na 180 st.C. Pečenim cupcakesima ako je potrebno lagano žlicom malo spljoštiti vrhove.

Slatko vrhnje uliti u posudu za miješanje, dodati mu šećer u prahu. Miješati električnim mikserom prvo na najmanjoj, potom na najjačoj brzini. Pred kraj dodati otopljenu čokoladu za kuhanje i miješati sve dok krema ne postane dovoljno čvrsta.
 
 
 
Ukrasiti svaki cupcakes izrađenom kremom.
 
 

1 komentar: