16. siječnja 2014.

Tjestenina i piletina u bijelom umaku

Nakon slatkih vrijeme je za slani recept :)

U mojoj kuhinji je kombiniranje s tjesteninom dopušteno isključivo prilikom pripreme obroka za mene i djecu, osim kad je u pitanju klasična tjestenina u goveđem ili bolonjeze gulašu. Djeca su nedavno tražila da pripremim tjesteninu u drugačijem umaku, a kako oboje vole piletinu plan mi je bio piletini dodati i malo pancete.

Recept odmah upisujem da se ne dogodi da zagubim papirić jer već vidim da će to biti naše omiljeno jelo. Osim finog okusa, ovo je pravi recept za brzu pripremu zasitnog obroka!



Sastojci (za 3-4 osobe):

300 g piletine 
100 g pancete
1 luk
2 režnja češnjaka
papar, sol
1 žlica gustina
300-400 ml vrhnja za kuhanje

350 g lasagnetta


Priprema:

Očistiti luk i češnjak pa ih sitno nasjeckati i staviti pržiti na malo ulja. Po želji u luk dodajte na vrh noža praška za pecivo i 50 ml vode pa će se odmah raspasti.

Za vrijeme dok se prži luk, staviti kuhati vodu za tjesteninu.

Odrezati piletinu na trakice i pancetu na tanke fete.

Na gotov luk staviti pržiti piletinu. Sad bi već trebala kuhati voda, posoliti ju pa dodati tjesteninu.

Dok se kuha tjestenina, miješati piletinu da se poprži sa svih strana (5-6 minuta). Zatim u piletinu dodati malo soli, papra i pancetu. Pržiti minutu, pa dodati vrhnje za kuhanje u kojem je razmućen gustin, kuhati još minutu - taman dok procijedimo tjesteninu koja bi sad već trebala biti kuhana :)

Kuhanu tjesteninu rasporediti u tanjure pa preliti umakom ili jednostavno sve zajedno promiješati pa zatim podijeliti na tanjure.

Dobar tek!

Broj komentara: 8:

  1. Svi moji omiljeni sastojci...panceta,vrhnje,tjestenina i piletina! Ovo sigurno budem probala.

    OdgovoriIzbriši
  2. I zvuči i izgleda primamljivo i sve fini sastojci....morat ću isprobati :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Isprobao recept...samo sta san ja umjesto tjestenine skuhao rizu aldente i u sugo dodao jos nakraju 4 kisela krastavca i malo origana...

    OdgovoriIzbriši
  4. Isprobao ovaj recept...ja san umjesto tjestenine skuhao rizu aldente...a u sugo san nadodao na kraju 3-4 kisela krastavca i malo origana...bilo je preodlicno...

    OdgovoriIzbriši