12. prosinca 2014.

Krem juha od brokule i cvjetače uz pohane punjene palačinke

Posljednjih desetak dana veliki dio vremena izbivam iz kuće pa su obroci uglavnom napravljeni na brzinu. Danas sam za kasni ručak odlučila pripremiti pohane punjene palačinke za koje će mi trebati nešto više vremena pa sam za predjelo odlučila pripremiti finu  Krem juhu od brokule i cvjetače koja je gotova u samo nekoliko minuta. Zamijetila sam ju na polici novih Podravkinih proizvoda. Ukućani su svi u popodnevnim smjenama na poslu i u školi pa će im u ovako hladnoj večeri po povratku kući prijati topla juha bogatog okusa s dodatkom većih komada povrća.




Sastojci:

Punjene pohane palačinke:

Palačinke:
2 jaja
1 žličica šećera
1/2 žličice soli
1 žličica ruma
200 g brašna
300 ml hladnog mlijeka
225 ml hladne vode
1 žlica ulja

Punjenje:
500 g miješanog, dva puta mljevenog mesa
1 glavica luka
5 režnja češnjaka
20 g peršina
sol
papar
po želji 1 žličica suhe mješavine začina
5 žlica koncentrata rajčice
ulje

Ostalo:
3 jaja
3 žlice brašna
150 g krušnih mrvica
sol, papar

Krem juha:

600 ml mlake vode
150 ml hladnog mlijeka


Priprema:

Pripremite nadjev za palačinke. Glavicu luka sitno nasjeckajte i stavite pržiti na malo ulja. Kad je luk postao staklast dodajte mljeveno meso. Pred kraj prženja mesa dodajte sol, papar, nasjeckani češnjak i peršin, koncentrat rajčice i po želji žličicu suhe mješavine začina. Sve zajedno dinstajte dok ne ispari tekućina.

Recept u slici


Palačinke pripremite po svom uobičajenom receptu, neka tijesto bude malo gušće i palačinke malo deblje od uobičajenih. Od gore navedene smjese dobit ćete 12-14 palačinki.

Na svaku palačinku stavite dvije žlice pripremljenog nadjeva, zamotajte ih kao roladu, a krajeve gurnite u unutrašnjost kao što to radite prilikom pripreme sarmi. Kad su sve palačinke napunjene, svaku uvaljajte u brašno pa u umućena jaja kojima ste dodali sol i papar te na kraju u krušne mrvice. Pržite ih kratko u dubokom vrućem ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Prženim palačinkama uklonite višak masnoće – nakon prženja prvo ih odložite na tanjur s nekoliko papirnatih ubrusa zatim na tanjur za serviranje. Poslužite uz prilog po želji.

Ovo je zasitno jelo pa će biti dovoljno servirati 1-2 komada po osobi. 



Krem juhu pripremite za čas posla nakon što završite s pohanjem palačinki. Na vrhu vrećice krem juhe nalazi se mali utor koji je dovoljno da prstima povučete kako bi ju uredno otvorili. Sadržaj vrećice uspite u mješavinu 600 ml mlake vode i 150 ml hladnog mlijeka. Miješajte pjenjačom sve dok juha ne zavri, zatim kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući. Juha je toliko kremasta da će vas podsjećati na miješanje kreme za kolače J. Dobivena količina juhe dovoljna je za tri tanjura. Osim što je fantastično kremasta, ova je juha prikladna i za vegetarijance jer je bogata zelenjavom, bez dodatnih pojačivača okusa, bojila i aroma. Juha je prava kremasta čarolija koja krijepi u hladnim danima. Više o ovoj juhi pročitajte ovdje.





Nema komentara:

Objavi komentar