12. listopada 2015.

Crnac bez jaja

Ovaj sam kolač u proteklih mjesec dana radila tri puta. Najpopularniji recept na Coolinarici - Medin crnac bez jaja s pravom nosi tu titulu. Recept je vrlo jednostavan, brzo se priprema, vrlo je čokoladan i sočan :)





Sastojci:

Biskvit
3 jogurta (3 x 180ml)
300 g brašna
250 g šećera
120 ml ulja
25 g kakaa u prahu
2 žličice sode bikarbone

Glazura
150 g maslaca
150 g čokolade za kuhanje
120 g šećera
120 ml mlijeka


Priprema:

Jogurt, brašno, šećer, ulje kakao i sodu bikarbonu miješajte električnom miješalicom 2-3 minute. Smjesu izlijte u lim veličine 20 x 30 cm prethodno premazan maslacem i pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 st.C.

Za glazuru maslac zakipite, maknite s vatre pa umiješajte čokoladu natrganu na kockice i šećer. Miješajte dok se čokolada ne otopi pa dodajte i mlijeko, miješajte dalje dok ne dobijete glatku smjesu.

Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom, ali ako vam se žuri prelijte topli kolač te ga prije rezanja ohladite u hladnjaku.




1 komentar:

  1. Merhabalar, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    OdgovoriIzbriši