16. prosinca 2015.

Sarmafini – muffin sarme

Vjerujem da već polako razmišljate o blagdanima. .. kako pripremiti nešto fino, klasično a neobično jelo kojim ćete iznenaditi goste ali i ukućane. Ja sam tako odlučila pripremiti sarmafine – lažne sarme pripremljene u kalupima za muffine. Recept se sastoji od samo nekoliko namirnica, a umjesto zamotavanja u listove kupusa smjesa se pakira u pancetu. U smjesu sam dodala Fant mješavinu za punjenu papriku i sarmu koju sad možete naći u promo pakiranju (2+1 Fant + knjižica recepata za sarmu). Dodatno nisu potrebni nikakvi drugi začini.

Priprema je jednostavna, a pečenje traje 45 minuta što je puno kraće od kuhanja klasične sarme. Gosti i ukućani će se sigurno ugodno iznenaditi već samim izgledom jela. J


Recept za sarmafine – muffin sarme




Sastojci:
600 g miješanog mesa (2 x mljevenog)
100 g riže
100 ml mlake vode
500 g rezanog kiselog kupusa (300 g dobro ocijeđenog)
400 g narezane pancete


Priprema:

Rezani kiseli kupus isperite u vodi te ga jako dobro ocijedite i još malo nasjeckajte oštrim nožem. Nakon cijeđenja pola kile kupusa ostati će 300 g. Pripremite rižu i meso.

Sadržaj vrećice Fant mješavine prelijte sa 100 ml mlake vode i ostavite nekoliko minuta.

Meso i rižu promiješajte, dodajte pripremljenu Fant mješavinu i dobro promiješajte. Na kraju dodajte kupus u dva ili tri navrata kako bi ga što bolje izmiješali s mesom. 



Upalite pećnicu da se ugrije na 180 st.C.



Svaki kalup za muffin obložite s tri fete pancete (slika u prilogu). Pripremljenom smjesom napunite 18 muffina. Svaki muffin zatvorite pancetom te učvrstite čačkalicom.

Pripremljene sarmafine stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 45 minuta na 180°C. Poslužite uz prilog po želji.


Više o Fant mješavini za punjenu papriku i sarmu i drugim idejama za slične recepte pogledajte ovdje.

2 komentara:

  1. Ovo je baš dobro i originalno! Tradicionalno na Novu godinu imamo sarmu, pa će tako biti i ovaj puta, ali ovo je odlična ideja za kasnije.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se sviđa :) Meni je ovo simpa najviše kad imamo goste :)

      Izbriši